siep

Ken je SIEP al? Het zijn informatiedagen in Wallonië voor studenten. Het wordt georganiseerd door de federatie Wallonië-Brussel. Een fascinerende plek om te ontdekken.

SIEP « Salon des études et professions » is een populair evenement dat meerdere keren in het jaar gebeurt. Er worden vijf sessies (in Brussel, Charleroi, Luik, Namen en Doornik) georganiseerd. Die voorstelling trekt een breed publiek aan: studenten, ouders, leerkrachten, werkzoekenden, etc. voor studie,- en beroepskeuze.

Ze komen meestal omdat ze twijfelen. Ze weten niet wat ze als studies moeten doen. Ze hebben geen idee van alle mogelijkheden waarover ze beschikken of ze hebben al hun optie gekozen, maar ze willen meer informatie daarover. Het belangrijkste doel is om de minst bekende bedrijven te tonen en mensen te helpen die projecten hebben, maar niet weten welke weg ze moeten volgen.

We kunnen professionnals bezoeken of vragen stellen aan bedrijven die veel ervaring hebben. Adviseurs van de SIEP bieden ook informatie over het onderwijs, de opleidingen en beroepen. Dat is een dienst waar we advies en uitleg krijgen, want ze beschikken over interactieve activiteiten en demonstraties.

Source image : http://blog.siep.be

Auteur : Laetitia, Zinnik, 18, FR, 2015

Âge : 18 ans