Ik zou graag het belangrijkste feest dat in Louvain-la-Neuve plaatsvindt voorstellen: Les 24 heures vélo. Voor veel studenten betekent dit studentenfeest een onvergetelijke gebeurtenis.

Op woensdag 21 oktober vond een van de bekendste studentenfeesten plaats: de traditionele wielerklassiek 24 heures vélo. Deze gebeurtenis, die meer dan 45.000 studenten heeft bijeengebracht, wordt elk jaar in oktober georganiseerd.

Dit feestje, dat een van de belangrijkste bijeenplaatsingen van
studenten van het land is, bood een goede gelegenheid om vrienden terug te zien en om nieuwe studenten te ontmoeten. In een gezellige sfeer was het dus mogelijk met mensen die uit verschillende universiteiten komen te spreken en nieuwe banden te ontwikkelen.

Maar de 24 heures vélo van Louvain-la-Neuve is bovenal een beroemde en belangrijke wielerwedstrijd die veel mensen aantrekt. Tijdens 24 uur waren er talrijke fietsen in de straten van de stad. Echter waren er niet alleen eenvoudige fietsen. Er waren ook veel folkloristische fietsen. Elke régionale en elke cercle moesten een originele fiets creëren die in verband met de studies of met de verschillende regio’s was. Het was dus mogelijk tijdens de feestelijke dag een Atomnium (de fiets van la Bruxelloise), bijvoorbeeld, te zien rijden. De dag was veelkleurig en de verschillende folkloristische fietsen bevielen heel veel mensen. Men kon zien dat de fietsen veel werk hebben vereist.  Het feestje was een goede gelegenheid om veel plezier met andere studenten te hebben.

Source image : PhotoKot

Auteur : Eva, Binche, 21, FR, 2015

Âge : 21 ans