Scouts op zondag: een bevoorrecht moment met mijn vrienden en met de tieners die we animeren.

Ik ben tegenwoordig een leider bij een jeugdbeweging niet ver van mijn huis. Ik ben dus elke zondag bezig met het animeren van meisjes van 12 tot 17 jaar oud. Ik ben altijd bij de scouts geweest en ik vind het tof om bij een jeugdbeweging betrokken te zijn.

We zijn vijf jonge volwassenen in de staf en we doen ons best om van elke vergadering een onvergetelijk moment te maken. Weliswaar neemt de organisatie van de activiteiten veel tijd in beslag en het is niet altijd gemakkelijk om de scouts met mijn studies te combineren, vooral aan het einde van het jaar. Het is niettemin de moeite waard om zo veel inspanningen te leveren omdat deze ervaring zeer verrijkend is op verschillende niveaus.

Als leider zijn we verantwoordelijk voor de tieners die we animeren. Daarmee bedoel ik dat ik en de andere leden van de staf een model voor de scouts moeten zijn. Vervolgens proberen we de waarden van het scoutisme aan onze tieners over te dragen. Bij de scouts worden de tieners verantwoordelijker en zelfstandiger dan als ze thuis waren gebleven. Het hele jaar door doen we activiteiten om ons kamp tijdens de grote vakanties voor te bereiden. Het kamp is inderdaad de klap op de vuurpijl en is het evenement dat iedereen verwacht.

 

 

 

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/93/Logo_Les_Scouts.png

Attribution : Fédération Les Scouts Baden-Powell de Belgique, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Auteur : Charlotte, Hannut, 21, FR, 2015

Âge : 21 ans