Ik ben twintig jaar oud en ik kom uit Doornik, niet ver van de Franse grens.

Ik zou jullie graag een plaats doen ontdekken waar ik veel van hou.

Het is « Les Quais », een plaats waar de jongeren van mijn stad elkaar graag tijdens het weekend ontmoeten. Het is een aangenaam plein met verschillende cafés langs de Schelde. Er is een leuke sfeer omdat er veel muziek is en er veel tafels op de terrassen staan.

Tijdens de week zie ik niet veel van mijn vrienden die aan een andere universiteit studeren. Wanneer ik dus op vrijdagavond of zaterdagavond uitga, is het de gelegenheid om oude vrienden opnieuw terug te zien maar ook nieuwe mensen te ontmoeten.

Wanneer het carnaval is, of wanneer er een muziekfeest plaatsvindt, is de markt vol. Tijdens de zomer is er ook « Tournai-les-bains » op deze plek.

Volgens mij is het de gezelligste plek om te feesten of gewoon om een glas te drinken met vrienden !

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d3/Tournai_%28Belgique-Belgium%2C_Belgi%C3%AB%29%2C_Grand%27Place.jpg

Attribution : Jpcuvelier [Public domain]

Auteur : Valentine, Willemeau, 20, FR, 2014

Âge : 20 ans