fans_of_sporting_charleroi

Ik heb Sporting Charleroi als onderwerp gekozen omdat het mijn lievelingsvoetbalclub in België is. Het is een belangrijke club in Wallonië, want er zijn niet veel clubs uit Wallonië die in het eerste klassement spelen, ongeveer drie per seizoen.

Royal Charleroi Sporting Club is een Belgische voetbalclub sinds 1 januari 1904.

De bijnaam van de spelers is « Les zèbres » ( de Zebra’s ), omdat de kleuren van hun shirts zwart en wit zijn. De voorzitter is Fabien Debecq en de coach is Felice Mazzu. Het stadion is « Stade du pays de Charleroi » en de capaciteit is 17.824 plaatsen. Het is goed voor een Belgisch stadion.

 De geschiedenis van deze club is niet echt fanstastisch, want Charleroi is nooit kampioen in eerste divisie geweest, enkel twee keer kampioen in tweede divisie, in 1947 en 2012, en ook twee keer in derde divisie,  in 1929 en 1937. In 2011 was de club laatste van het kampioenschap en dus moesten ze naar de tweede divisie. Het volgende seizoen waren ze kampioen van de tweede divisie. Ze hebben geen grote prijzenlijst, maar er is altijd een goede sfeer.

 

In de beker van België is  Charleroi twee keer naar de finale gegaan, maar de club heeft nog nooit de beker gewonnen. Ze hebben wel gewonnen tegen Anderlecht en Brugge. De tweede keer hebben ze tegen Standard de Liège verloren. Standard is vijand nummer één van Charleroi. Er zijn vaak problemen wanneer er een match is tussen deze ploegen. Charleroi speelt goed dit seizoen, maar ze kunnen het nog beter doen.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/Fans_of_Sporting_Charleroi.jpg

Attribution : Chivista, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Auteur : Cyril, Fontaine-Valmont, 19, FR, 2015

Âge : 19 ans