silhouette-silence-secret-whispe

Ik zal je de show « Sois Belge et tais-toi » even voorstellen.

« Sois Belge et tais-toi» is een vertoning die politici in België parodieert. Het begon in 1997. De voorstelling werd geschreven door Andre Remy en zijn zoon Baudouin. Hij is een politieke journalist en een kroniekschrijver voor de RTBF televisie.

Ze zijn lid van Compagnie Victor met vier andere toneelspelers. Ze beschrijven met humor de laatste voorvallen in de politiek. De belangrijkste mannen en vrouwen van België zijn erin aanwezig, van Bart De Wever tot Koning Filip.

De show bevat ook liedjes met aangepaste teksten over de actualiteit. Het gezelschap gaan van stad tot stad in Wallonië en in Brussel. Ze worden ook beroemd in Vlaanderen. Ik ga elk jaar naar hen kijken in het Maison de la Culture van Doornik.

 

Source image : https://pixabay.com/fr/vectors/silhouette-silence-secret-3575860/

Image par mohamed Hassan de Pixabay

Image par <a href= »https://pixabay.com/fr/users/mohamed_hassan-5229782/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=3575860″>mohamed Hassan</a> de <a href= »https://pixabay.com/fr/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=3575860″>Pixabay</a>

Auteur : Valentin, Tournai, 22, FR, 2015