de_24_uren_van_moeskroen

Ik heb altijd al in Moeskroen gewoond en één van de belangrijkste evenementen is de 24-urenloop. De bedoeling is om een leuke activiteit te koppelen aan een inzameling voor een goed doel.

In 2014 was het al de 36ste editite, wat bewijst dat het evenement wel een bepaald succes heeft. Het zijn vooral jongeren die meedoen maar er bestaan ook teams met volwassenen die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging en een goed doel willen steunen.

De bedoeling is om zoveel mogelijk rondjes (van ongeveer 4 km) te lopen binnen de 24 uren. Het deelnemersveld bestaat uit teams van 4 of 6. Het record is al sinds 1989 in handen van het MMM (Mouscron Marathon Men) team dat met 4 lopers een totaal van 352km heeft afgelegd.

Rond het sportieve evenement, zijn er ook tal van kraampjes en verschillende concerten. Er zijn bijvoorbeeld al concerten geweest van: “We are from Barcelona”, “Puggy”, “Pony Pony Run Run” en vele anderen.

De organisatie, die enkel bestaat uit vrijwilligers, steunt ieder jaar een nieuw project. Zo was het in 2013 de bedoeling een drukkerij op te richten in Zuid-Kivu (Congo) en het jaar daarvoor een soort school/boerderij te bouwen in Senegal.

Source image : http://www.24hmouscron.be/

Auteur : Benjamin, Moeskroen, 23, FR, 2014

Âge : 23 ans