kap

« Ik zit in de BAC3 sociale wetenschappen aan de UCL. Het is mijn tweede jaar op kot.  Mijn kot is geen klassiek kot, het is een « thema-kot ». In het Frans noemen we dat een « Kot-à-projet » (KAP). De KAP’s zijn studentenkoten met een doel. Er zijn tussen 8 en 12 studenten per kot. De koten organiseren projecten voor de andere studenten en de inwoners, bijvoorbeeld met oudere personen,…

In totaal vind je ongeveer 80 KAP’s in Louvain-La-Neuve! De projecten zijn echt gevarieerd, je vindt er vanalles.  Er zijn KAP’s met een sociaal project, zoals de « Cognée ». Het is een KAP die activiteiten organiseert voor personen met een zware handicap. Er zijn sportievere KAP’s, zoals de « KAPexpé ». Ze organiseren uiteraard avontuurlijke uitstappen en overlevingsweekendjes.

Ken je de 24 uren van Louvain-La-Neuve? Het is een KAP die dit evenement organiseert (CSE Animations). De KAP’s spelen een grote rol in het studentenleven en in de stad Louvain-La-Neuve. Dit jaar heeft een KAP (Kot-planète-terre) “herbruibare bekers” in de kijker gezet en wordt de stad meteen ook veel properder.

Naast het project is er een echt sociaal netwerk ontstaan.  We eten 1 à 2 keer per week samen met de verschillende KAP’s, we nodigen mekaar uit en we gaan vaak samen uit.

Source image : http://www.organe.be/

Auteur : Barbara, 21, FR, 2014

Âge : 21 ans