leuze_en_folie

„Leuze-en-folie“ is een gebeurtenis die op 30 april in de streek van Leuze-en-Hainaut plaatsvindt. De naam van dit feest is een woordspeling met de naam van de stad, zoals je kan zien.

Historisch gezien, is „Leuze-en-folie“ niet zo oud, want het werd in 1990 gecreëerd, doodeenvoudig om een dag in het jaar te hebben waarop de hele stad zich verzamelt, want de inwoners wilden een grote gebeurtenis voor deze stad hebben.

‘s Middags zie je op de Grote Markt veel mensen; je kan er een grote markt vinden met allerlei stands die ander andere gehouden worden door sportclubs en padvinders van de stad. Het is een grote dag voor mij en mijn familie. Sommigen van ons zijn afkomstig uit deze stad en het is dus een jaarlijkse verzameling waar iedereen op aanwezig is.

 In avond is er een concert waar een bekende DJ voor de sfeer zorgt maar men laat eveneens de plaats over aan jonge artiesten van de streek.

 

Source image : http://www.cultureleuze.be/leuzeenfolie/ (avec leur aimable autorisation)

Auteur : Naël, Leuze, FR, 2014