kap

“Ik zit in de BAC3 sociale wetenschappen aan de UCL. Het is mijn tweede jaar op kot.  Mijn kot is geen klassiek kot, het is een “thema-kot”. In het Frans noemen we dat een “Kot-à-projet” (KAP). De KAP’s zijn studentenkoten met een doel. Er zijn tussen 8 en 12 studenten per kot. De koten organiseren projecten voor de andere studenten en de inwoners, bijvoorbeeld met oudere personen,…

In totaal vind je ongeveer 80 KAP’s in Louvain-La-Neuve! De projecten zijn echt gevarieerd, je vindt er vanalles.  Er zijn KAP’s met een sociaal project, zoals de “Cognée”. Het is een KAP die activiteiten organiseert voor personen met een zware handicap. Er zijn sportievere KAP’s, zoals de “KAPexpé”. Ze organiseren uiteraard avontuurlijke uitstappen en overlevingsweekendjes.

Ken je de 24 uren van Louvain-La-Neuve? Het is een KAP die dit evenement organiseert (CSE Animations). De KAP’s spelen een grote rol in het studentenleven en in de stad Louvain-La-Neuve. Dit jaar heeft een KAP (Kot-planète-terre) “herbruibare bekers” in de kijker gezet en wordt de stad meteen ook veel properder.

Naast het project is er een echt sociaal netwerk ontstaan.  We eten 1 à 2 keer per week samen met de verschillende KAP’s, we nodigen mekaar uit en we gaan vaak samen uit.

Source image : http://www.organe.be/

Auteur : Barbara, 21, FR, 2014

Leeftijd : 21 jaren