Wie

Het team achter Belgium On Stage

Het team achter “Belgium on Stage” bestaat uit drie mensen met een passie voor talen, culturen en mensen. Hun doel? Grenzen overschrijden, bruggen bouwen en de dialoog tussen de 3 taalgemeenschappen van het land stimuleren.

Instituut voor Moderne Talen

Françoise Masuy

Geraakt door de “ontgoocheling” die heerst tussen de taalgemeenschappen van het land, kwam ik op een dag op het idee om een site te maken die vertelt over wat jongeren in de 3 taalgemeenschappen van het land drijft.

Vandaag hebben meer dan 700 jongeren (van 14 tot 24 jaar) ermee ingestemd om ambassadeurs van hart te zijn voor hun regio.

UCLouvain

Daniël Schoemans

Van 2010 tot 2015 begeleidde en coachte ik in het Nederlands een groep jongeren, die “tweetalige” ambassadeurs werden van Bergen, Culturele Hoofdstad van Europa en reisden en de 4 hoeken van Vlaanderen ontdekten.

Toen Françoise me over haar project vertelde, opperde ik het idee om de site te betreden door middel van persoonlijkheidskleuren.

De inzenders bieden ons kleurrijke getuigenissen (ontroerend, dromerig, welsprekend, ontroerend) van hun streek in dat vind ik superleuk!

UMons

Leen Stevens

Als docent Nederlands aan de Warocqué Faculteit Economie en Management en de Polytechnische Faculteit van UMONS, ben ik altijd op zoek naar authentiek materiaal of verbazingwekkende verhalen over ons land. Dus reageerde ik op de uitnodiging van Françoise om met al mijn studenten deel te nemen aan de site. In 2016 en 2017 werden meer dan 200 teksten en video’s aan de site toegevoegd. Door actief deel te nemen aan het Belgium on Stage-project veranderden mijn studenten de manier waarop ze naar Vlaanderen (en België) keken en keken en wilden ze in het Nederlands schrijven en spreken