Ik heb Dany Boon  ontdekt dankzij zijn film « Bienvenue chez les ch’tis ». Voor mij is hij de beste komiek van de 21ste eeuw.  Ik hou van al zijn films die altijd bijzonder grappig zijn.

Dany Boon, wiens  echte naam Daniel Hamidou is, is een acteur, komiek, regisseur, schrijver en Franse producer. Hij is op 26 juni 1966 in Armentières geboren. Zijn Algerijse vader is een voormalige bokser en een  vrachtwagenchauffeur. Zijn moeder, een inwoner van Noord-Frankrijk, is een huisvrouw . Hij heeft twee broers, Alexis en Philip.

Ik hou van « Bienvenue chez les ch’tis », « Micmacs à tire-larigot », « Supercondriaque », « Rien à déclarer », «Eyjafjallajökull ». Ik vind dat zijn films een middel tegen verdriet zijn.

Ook zal Dany een nieuwe film met  Kad Merad produceren. Ik ben ongeduldig want samen vormen ze een uniek duo. Ze hebben inderdaad de film « Bienvenue chez les ch’tis » en « Supercondriaque » samen gemaakt.

 

 

Source image : https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ADany_Boon_C%C3%A9sars_2015_4.jpg

Attribution : Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Auteur : Camille,Hellebecq, 18, FR, 2016

Âge : 18 ans