Elk jaar, sinds 1960, vindt in Marche-Lez-Ecaussines een bierfeest plaats. Alle weekends van augustus verzamelen mensen van alle leeftijden onder de feesttent die 2000 mensen kan ontvangen.  De toegang is volledig gratis! Is het niet leuk? Wie “bierfeest” zegt, zegt naturlijk ook “bier”! Er is ook een Beiers orkest om de avond te animeren.  U kunt een glas van een liter drinken of een klein glas. Maar opgepast voor het beroemde  liedje “Ein prosit”…want als je een groot glas hebt, moet je het glas in een keer  leegdrinken.  Vergeet niet de beroemde “stoelendans”. Het concept is dat je met je stoel moet bewegen volgens instructies van de dirigent… niet zo makkelijk !  Als u graag  in een simpele sfeer feest, is dit feest voor u. Het is een goede opportuniteit om met je vrienden te vieren. Maar opgepast voor overmatig alcoholgebruik!  Als je dronken bent, is er een pendelvoertuig om je thuis te brengen.

Source images : photo personnelle et http://www.bofferding.lu/b-events/oberbayern-marchois

Source vignette : https://www.flickr.com/photos/saigneurdeguerre/9710058869/

Belgique – Bruxelles – Fête de la Bière (Bierfeest)

 

Tags:

Auteur : Margot, Bergen, 20, FR, 2016

Âge : 20 ans