De « Triple Gertrude » werd uitgevonden door Bruno Vandendriessche in januari 2009.

Eerder had hij al een andere Gertrude uitgevonden: « La Gertrude ambrée ». Deze eerste Gertrude werd in Senseruth gebrouwen. Ze was met gist van Orval gemaakt. Met deze « Gertrude ambrée » wilden Bruno en zijn vriend Manu een ander bier uitvinden, een bier dat je gemakkelijker kan drinken, maar niet zoals een pils of een blond bier. Hij gebruikte drie soorten hop voor de nieuwe Gertrude: de Triple Gertrude. Dit bier heeft een troebele kleur en een fruitige geur met een beetje vanille. Het is een zoet bier met een alcoholgraad van 7,5°.

Leuk  weetje: dit bier heeft de naam van de beschermer van de stad Nijvel.

 

Source image : https://pixabay.com/fr/photos/belge-la-bi%C3%A8re-de-bl%C3%A9-5230576/

 

Auteur : Constance, Mons, 20, FR, 2016

Âge : 20 ans