Ik zal je het meufisme voorstellen. Het is een humoristische web-reeks die gaat over het leven van een dertigjarige vrouw (une meuf ou “femme” de 30 ans) uit Parijs. De video’s tonen alle problemen van een vrouw van deze leeftijd zoals de eerste zwangerschap, werk zoeken, zelfvertrouwen, liefde, vriendschap…

De programmaleiders zijn Camille Ghanassia en Sophie Garric. Ze spelen ook in hun eigen serie.

Ze willen in hun video een ander beeld geven van de vrouw dan dat van de perfecte vrouw. Ze willen aan hun publiek de echte vrouw tonen. Enerzijds is hun doel een reeks te maken door, voor en met vrouwen en anderzijds willen ze lachen met de problemen van vrouwen.

Twee jaar geleden begonnen ze met hun eerste video « le FMI d’la meuf » op YouTube. Ze namen het niet serieus maar de mensen vonden het wel grappig. Dus maakten ze nog andere video’s die ook veel succes hebben. De zender ‘Canal+’ zendt de reeks uit. Elke maand zetten ze een video op YouTube.

Vandaag vinden we het meufisme op alle sociale netwerken. Als je wil lachen, kijk dan eens naar hun video’s.

 

Source image : https://unemysterieuseinconnue.wordpress.com/2014/08/17

Auteur : Laetitia, Mons, 23, FR, 2016

Âge : 23 ans