1024px-tournai_doornik_-_rognage_du_mur_de_soutenement_de_lancien_quai_saint_brice_apres_les_travaux_delargissement_du_lit_de_lescaut_3

Ik zal je een Waalse gewoonte presenteren die belangrijk is voor mij. Je kan me namelijk elke vrijdag met mijn vrienden op de kaden van Doornik terugvinden.

Op vrijdagavond ga ik naar de kaden van Doornik. Na een week vol cursussen en lessen houd ik ervan met mijn vrienden op café te gaan. We gaan naar diverse cafés omdat er veel cafés op de kaden van Doornik zijn. We drinken vaak goed bier !

Er zijn elke vrijdag veel mensen. We praten bij een biertje over onze week of onze problemen. We lachen veel en ontmoeten veel mensen. Met mijn vrienden op de kaden van Doornik zitten, is een echte traditie. We doen dat omdat we niet meer op dezelfde school zitten. Het is een manier om in concact te blijven.

De kaden zijn heel bekend in Doornik omdat dat een plaats is met veel opgewektheid, bieren en vrienden ! Dat is een traditie voor mij en ik wil er nog een lange tijd mee doorgaan.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/TOURNAI_%28Doornik%29_%E2%80%94_Rognage_du_mur_de_soutenement_de_l%27ancien_quai_Saint_Brice_apr%C3%A8s_les_travaux_d%27%C3%A9largissement_du_lit_de_l%27Escaut_%283%29.jpg

Attribution : Jpcuvelier / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Auteur : Adrian, FR, 2016