Het Pass is een museum over wetenschappen, samenleving en technologie. Dit Avonturenpark is gelegen in Wallonië, op de site van een voormalige steenkoolmijn, in Frameries.

Ik ken de Pass goed omdat mijn stiefvader daar werkt sinds de opening, in 2000. Mijn moeder heeft ook daar gewerkt. Toen ik jonger was, ging ik dikwijls naar de Pass. Ik heb veel activiteiten en stages gedaan. Bijvoorbeeld: met robots spelen, een televisiejournaal maken, de terril ontdekken etc. Natuurlijk zijn veel dingen sindsdien veranderd.

Bovendien heb ik in de Pass een studentenjob gevonden en ik werkte er tijdens de zomervakantie. Ik was aan de receptie en ik verwelkomde de bezoekers in het Frans, in het Nederlands en in het Engels. Ik moest het plan uitleggen en de activiteiten van de dag  beschrijven. Het was niet altijd gemakkelijk. Gelukkig werkte ik met zeer aardige en grappige mensen! Ik ontmoette de animatoren en al het personeel van de Pass. Het was een leuke ervaring. Nu ken ik het museum en alle tentoonstellingen goed: sporten, genetica, de mijnen, water, energievoorziening (etc.) Er zijn tal van tentoonstellingen!

 

 

 

Source images :

PASS (Frameries - Belgium)

Antonio Ponte

 

et photo personnelle

Auteur : Chloé, 18, Mons, FR, 2016