De abdij van Aulne is een oude abdij die in de zevende eeuw gebouwd is. Ze bevindt zich in de provincie Henegouwen meer bepaald in Gozée. Het is niet ver van Charleroi en het is in de buurt van bossen en heuvels.

De abdij werd in 1794 verbrand door troepen van de Franse Revolutie. Daarna werden de monniken verdreven. Vandaag blijven er ruïnes over. De ruïnes werden geclassificeerd als Waals erfgoed.

Het is ook een prachtige plek om met de familie of vrienden te wandelen. Er is een speelplein voor de kinderen en een café waar u het abdijbier kunt proeven. Vandaag zit de brouwerij in de oude stallen. U kunt op de Samber, langs de abdij, kajakken of u kunt boottochten maken.

Tenslotte zijn er veel activiteiten in de buurt van de abdij van Aulne. Het is een heel natuurlijke plek en deze abdij is heel historisch. Ze heeft veel belangrijke gebeurtenissen beleefd. Het is een plek om weer te bezoeken.

Source image : photo personnelle

Auteur : Carmen, Houdeng-Goegnies, 19, FR, 2016

Âge : 19 ans