Het onderwerp dat ik zal bespreken is “le Tilt” van Rixensart . De eerste vraag is :

Het is een plaats van 400m2 die de wereld voorstelt. Het is een gelegenheid om de wereld te ontdekken en om zich open te stellen voor nieuwe zaken.

Het is gelegen op de boerderij van Fraimont in de omgeving van het station van Rixensart.

De bedoeling van deze nabootsing van de wereld is dat de kinderen op een artistieke wijze de wereld leren ontdekken. Het bevordert de interactie tussen het kind en de ouders, doordat het kind zijn ervaringen deelt. De organisatoren hechten veel waarde aan het promoten van de tentoonstelling.

Tijdens de tentoonstellingen worden er speciale activiteiten voor gezinnen georganiseerd. Deze activiteiten heten «expo-atelier ». Tijdens deze activiteiten ontdekken ze elk jaar een nieuw continent en wordt de decoratie aangepast volgens het thema (continent) van het jaar.

De organisatoren kiezen een thema en volgens het thema reizen ze de wereld rond. De keuze van het thema bevordert de ontwikkeling van het kind. De activiteiten tonen aan dat de kinderen ervaringen opdoen en dat ze met talrijke herinneringen terug naar huis gaan.

Woensdagnamiddag is het een speciale dag met creatieve activiteiten, waarbij men de familiebanden versterkt.

 De Tilt heeft veel geheimen bijvoorbeeld : boeken, ontdekkingen, leuke momenten, en een schouwburg.

 

Source image : https://www.pikist.com/free-photo-vjtgr/fr

 

Auteur : Marie-Fidèle, Mons, 18, FR, 2016