Ik zal over Loic Nottet praten en hoe hij een van de iconen van België werd. Ik hou van hem, want hoewel hij niet « The Voice Belgium » won, slaagde hij erin om een beroemde persoon te worden.

Loic Edward Nottet is een Belgische zanger, componist en danser. Hij werd geboren op 10 april 1996 in Courcelles (een provincie van Charleroi) als enige zoon van de familie. Hij begon met voetbal spelen, maar al snel merkte het dat het niet zijn sport was. Toen hij 10 jaar was, overtuigde hij zijn ouders naar een dansschool te gaan. Op dat moment ontdekte hij zijn passie voor dansen, maar het was moeilijk voor hem om vrienden te hebben.

Nottet staat bekend om zijn covers van bekende nummers zoals Chandelier. Daarna nam hij deel aan “The Voice Belgium” waarin hij de finale bereikte, maar hij werd uiteindelijk vierde. In november 2014 werd Nottet door RTBF geselecteerd om België te vertegenwoordigen van het Eurovisiesongfestival 2015 in Wenen (hoofdstad van Oostenrijk). Daar haalde hij zijn nummer “Rhythm Inside” de finale en hij werd vierde op een totaal van 27 landen.

Tijdens zijn deelname aan seizoen 6 van “Dancing With The Stars”, wordt Loic Nottet de eerste Belgische kandidaat op de show. Hij won de danswedstrijd. Nu heeft hij fans van over de hele wereld en heel waarschijnlijk zullen we meer van hem zien.

 

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/20150511_ESC_2015_Lo…

Crédit à l’auteur : Ailura, CC BY-SA 3.0 AT [CC BY-SA 3.0 at (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/at/deed.en)]

Auteur : Alexandra, Frameries, 19, FR, 2016

Âge : 19 ans