Nadat ik als student in Bergen was beland, ontdekte ik een vreemde traditie. In Bergen, in de Ierse bar “O ‘Pub”, is er een traditie genaamd de “Thierry Henry”.

Thierry Henry is een soort drank die zijn naam dankt aan de voetbalwedstrijd van 2009 tussen Frankrijk / Ierland voor de World Cup 2010 kwalificatie. Tijdens de wedstrijd zorgde Thierry Henry voor winst voor Frankrijk met een twijfelachtige actie. Hij scoorde namelijk een doelpunt met zijn hand.

Wanneer je in deze Ierse pub van Bergen een “Thierry Henry” bestelt, geeft de serveerder  je een klap als herinnering aan dit spel. Meestal vraagt de serveerder een paar keer of we deze “drank” echt willen, alvorens hij je een lichte mep geeft. Het maakt iedereen aan het lachen.

De “Thierry Henry” staat genoteerd op de kaart als een shot voor € 0. Het is uitgegroeid tot een lokale grap om de vrienden te vragen deze “super drank” te bestellen aan de bar.

 

Source image :https://fr.wikipedia.org/wiki/Thierry_Henry#/media/Fichier:Thierry_Henry_MLS_All_Star_2013.jpg

Auteur : Terry, Mons, 18, FR, 2016

Âge : 18 ans