“Party Harders” is de naam van een muziekgroep waar ik graag naar luister.

Ik ken hen sinds hun liedje “Pope of dope” uit 2010. Volgens mij zijn “Party Harders” geen supersterren. Nochtans hebben ze een grote nationale reputatie. Ik vind hun muziek heel humoristisch. 

“Party Harders” kan worden opgevat als “De koningen van het feest”. De artiesten zijn Belgisch. De groep komt uit Luik, gelegen in Wallonië. Er zijn twee leden in de groep met als bijnamen “MON COLONEL” en “Vosky”. Hun type muziek is electro-rave-punk. De muziekteksten worden meestal in het Frans en het Engels gezongen. “Party Harders” werkt met veel andere Belgische groepen samen zoals: The Subs, Lektroluv, Kid Noize… 

Hun meest gekende nummer is “Pope of dope”, in samenwerking met een andere groep die “The Subs” heet. Het nummer werd in 2010 gepubliceerd en werd 4 288 178 keer bekeken op YouTube. De titel betekent: “De paus van de drugs” en nodigt een groep kinderen uit om drugs te gebruiken. Natuurlijk gebruiken ze humor in dit lied. Ze hebben ook nog andere populaire nummers gecomponeerd: “De last summer before la fin”, in het Nederlands: “De laatste zomer voor het einde” dat in 2012 gepubliceerd werd. In dit nummer hebben tieners plezier voor het einde. Dit nummer werd 116 608 keer bekeken op YouTube. Dat zijn dus de twee meest populaire liedjes.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/Logo-chauve.png

Attribution : Crickxson / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

 

Auteur : Célia, Mons, 18, FR, 2016

Âge : 18 ans