Ik woon in Vlaams Brabant en ik ben dol op mountain bike. Ik ga vaak naar een heel toffe, en niet te veel bekende plek om mountain bike te doen. Deze plek heet Sterbike.

 

Ik heb deze plek toevallig gevonden. Het ligt in Vlaams Brabant in Everberg (niet ver van Sterrebeek), aan de kant van de E 40 naar Leuven.

Er zijn oudleerlingen van mijn middelbare school (Mater Dei) die deze plek ontwikkeld hebben. Het is oorspronkelijk een descent / freeride plaats, maar het is daarna een enduro plaats geworden. Enduro is een vak tussen XC (CrossCountry, zoals in de Olympics Games) en descent. De initiatief­nemers van deze “spot” (zoals men zegt in de mountain bike streekhaal) hebben in juli 2015 een nieuwe “track” aangelegd, met meerdere, maar minder grote, sprongen.

Deze nieuwe “track” geeft me veel plezier omdat ik liever enduro doe. De sprongen zijn heel goed gemaakt en geven veel sensaties met niet te veel risico’s. Men kan veel foto’s van deze plek op Facebook at Sterbike Trail vinden.

 

Source image : photo personnelle

Auteur : Laurent, Kraainem, 20, FR, 2016

Âge : 20 ans