scene_sur_sambre

Ik zal u het festival Scène-sur-Sambre voorstellen want het is een uniek concept in Europa: het is het enige muziekfestival dat plaatsvindt op een drijvend podium. 

Gecreëerd door de vzw “Idéefixe” en georganiseerd eind augustus door Cedric Monnoye, wil ook dit project een hogere waarde aan het natuurlijke en toeristische erfdeel van de regio geven. Sinds de eerste editie in 2011verwelkomt het festival duizenden festivalbezoekers in het uitzonderlijke kader van de Abdij van Aulne in Thuin in de provincie Henegouwen.  

De organisators van Scène-sur-Sambre moeten elk jaar een ongelofelijke uitdaging aannemen: de scène moet op het oppervlak van het water geplaatst worden maar ook in staat zijn om het gewicht van de installatie te kunnen dragen en de veiligheid van artiesten te verzekeren. Eén andere bijzonderheid van het festival is dat de artiesten kunnen genieten van een korte boottocht op de Samber voor aankomst op de scène. 

Met zijn distributie wil het festival federatief zijn: in Scène-sur-Sambre is er iets voor alle leeftijden en voor alle smaken! Rock, rap, blues, Franse variëteit maken een smakelijke mix van stijlen die de hele familie zal verrukken. Resoluut Belgisch, verzamelt het festival artiesten van beide kanten van de taalgrens: Puggy, Hooverphonic, Suarez of nog Axelle Red…maar het ontvangt ook internationale zangers en groepen zoals Garou, Bastian Baker, De Palmas, Alex Hepburn , Texas en veel anderen. Van 7000 festivalgangers in 2011 tot 20.000 deelnemers in 2014, is Scène-sur-Sambre een van de belangrijkste muzikale evenementen van ons land geworden.

 

Source image : http://www.levif.be/actualite/vif-club/festival-scene-sur-sambre/game-prom-409057.html

 

Auteur : Thibaut, Lobbes, 22, FR, 2015