Toen ik student in Namen was, heb ik ‘La Place du Vieux Marché aux Légumes’, meer bekend als ‘Place du Vieux’, beter kunnen ontdekken. De kleine markt ligt in het centrum van Namen en is vooral bekend voor zijn studentencafés.

Het is de plaats bij uitstek om een pintje te gaan drinken met vrienden. Er zijn een tiental cafés en restaurants, elk met zijn eigen sfeer en specialiteit. ‘The Havana’ en ‘The Havana Lounge’ zijn de meest recente, terwijl de ‘Ratin-Tôt’ het oudste café van Namen is. Daar begint ook tijdens de ‘Fêtes de Wallonie’ de bekende ‘route du péket’. Je begint met een wandeling door de historische wijk van Namen om te eindigen met een boottochtje op de Samber. Langs de weg vloeit de traditionele ‘péket’ (jenever) uit de flessen.

Als je genoeg hebt gedronken om je met het beste van jezelf in een karaoké te storten, dan is de ‘Piano Bar’ de meest geschikte plaats. Buiten de feesten wordt er ook elke maandag een ‘karaoké night’ georganiseerd waar iedereen welkom is om, met of zonder talent, een liedje te zingen. Veel lokale en regionale zangers komen  daar ook om op te treden. Je kunt dus ook van ‘live music’ genieten.

Bij de eerste zonnestralen, tussen twee cursussen, is het ook gezellig om op een terrasje te gaan zitten. Tijdens de weekends en de zomervakantie blijft  het druk tot laat in de nacht.

 De cafés rond de markt zorgen er dus voor dat de studenten nooit dorstig zijn en daarom is de ‘Place du Vieux’ zeker een ‘place to be’ in Namen!

Source image : photo personnelle

Auteur : Florence, Gembloux, 21, FR, 2014

Âge : 21 ans