zonienwoud_in_brussel

Deze tekst gaat over het Zoniënwoud in Brussel, een bos dicht bij Brussel, waar ik vaak naartoe ga tijdens de herfst.

In het Zoniënwoud kan je heel wat zien: bomen, mensen die wandelen of joggen, fietsers, de hemel en… paddenstoelen. Ik ging er vorige week naartoe met een vriend om paddenstoelen te vinden, maar we hebben alleen maar giftige paddenstoelen gevonden.

Buiten de flora is het ook mogelijk om dieren in het bos te vinden. Ik heb er geen enkele gezien, maar het was misschien niet het goede seizoen. Alhoewel, ik heb borden gezien waarop geschreven stond dat er jonge dieren in het bos waren. Op dat bord stond ook geschreven dat de wandelaars die niet mogen aanraken.

En ten slotte moet ik zeggen dat het Zoniënwoud een heel groot bos vol stilte is en het is zo groot dat het moeilijk is om te weten waar je eigenlijk bent. Je kunt in Woluwe aan je wandeling beginnen en in Overijse uit het bos komen. Maar je hebt onderweg kunnen ontspannen en een frisse neus halen, en dat is leuk.

 

 

 

 

 

Source image : photo personnelle

Auteur : Amandine, Brussel, FR, 2016