Ik zal je over een groot acteur spreken : Benoit Poelvoorde.

Benoit Poelvoorde is op 22 september 1964 geboren, hij is dus 52. Hij is afkomstig uit Namen. Hij had een vader maar die stierf toen hij 12 was en een moeder. Hij wilde kunstenaar worden toen hij jong was omdat hij van zijn huis wegging om toneel te spelen. Hij ging naar school (Felicien Rops) in Namen. Hij ontmoette zijn vrouw in 1992.

In 1987 maakten Benoit, Remy Belvaux en André Bonzel een korte film : “Pas de C4 pour Daniel Daniel”. Zijn meeste films zijn grappig en hij heeft in ongeveer 50 films gespeeld. Zijn eerste film was in 1992 : “C’est arrivé près de chez vous”. Hij zal nog in 2 films spelen in de toekomst.

Benoit Poelvoorde leeft in Namen. Je kunt hem zien. Als je een fan bent, kan je ook met hem spreken, hij is vriendelijk en heel grappig als in zijn films. Je kan ook foto’s nemen en handtekeningen nemen.

Dus kunnen jullie naar Namen gaan en, wie weet, zullen jullie hem misschien daar ontmoeten.

 

Source image : https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3144616 By Benoît Derrier – Flickr, CC BY-SA 2.0,

Auteur : Elbasan, 17, Namen, Frans, 2016