Ik koos ervoor om te spreken over Stromae. Ik denk dat het een groot en super kunstenaar is. Ik denk dat het een ster is die heel België vertegenwoordigt.

Stromae, wiens echte naam Paul Van Haver is, is de Belgische singer-songwriter-vertolker van het moment! Het is ook een Belgische producer van hip-hop, elektronische muziek en Franse liedjes. Hij werd op 12 maart 1985 in Etterbeek (Brussel) geboren. Zijn moeder is van Belgische afkomst en zijn vader was Rwandees.

Stromae is een kunstenaar die de mensen uitdaagt met zijn gekke artiestennaam, zijn moralistische liedjes en zijn absurde blik. Zijn lyriek wordt verfijnd. Hij wil mensen aan het denken brengen over het leven, ziektes, afwezige ouders… Hij heeft fans van 6 tot 66 jaar in de hele wereld. Stromae maakte 2 albums. Hij spreekt over hedendaagse en ernstige  problemen. « Cheese », het eerste album, werd uitgebracht in 2010. « Racine Carrée » is het tweede album. Het werd uitgebracht in 2013. De zanger heeft ook zijn eigen kledingcollectie.

Tot slot is hij een zeer competente kunstenaar. Dat is mijn favoriete ster.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Stromae.jpg

Crédit à l’auteur : Universal Music [CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0) ou GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons

Auteur : Caroline, 16, Namur, FR, 2016

Âge : 16 ans