dour_festival_free

Ik ga spreken over “het Dour Festival”. Ik ga er graag omdat de sfeer aanwezig is. Het is het beste festival in Wallonië voor mij en ik ga meer uitleg geven over dit festival.  

Laten we beginnen met de geschiedenis ervan. Dour is in 1989 opgericht, het is een Europees muziekfestival georganiseerd door Carlo Di Antonio. Het ligt in België, in de provincie Henegouwen. Het ontvangt gemiddeld 230 000 festivalbezoekers per jaar en het vindt tijdens de zomer plaats, van 13 tot 17 juli. In 2010 was het festival van Dour erkend als   » Best festival van Europa”. Het is het derde grootste festival in België, Tomorrowland is het eerste.

Momenteel zijn er meer dan 270 artiesten en een totaal van 9 podiums. Er zijn veel muziekstijlen bij voorbeeld, Hardstyle, Electro, Metal, rock, Reggae…Maar het is ook bekend voor de aanwezigheid van drugs en gevechten. Vandaag zijn er meer controles met metaaldetectoren bij de ingang maar ook veel beveiligingsagenten om de problemen te vermijden. Ondanks het feit dat er regels zijn, is er af en toe nog een vechtpartij maar dit festival is geen gevaarlijke plek.

Tijdens 5 dagen zullen jullie kamperen omdat het in de open lucht is en zullen jullie de mogelijkheid hebben om met andere  jongeren kennis te maken. Bovendien als jullie willen, kunnen jullie een vrijwilliger worden en profiteren van veel voordelen, goedkopere prijzen om te drinken en te eten. Voor 5 dagen met een kampeerplek zullen jullie 170€ uitgeven maar voor alleen 1 dag met het kamp is het rond 70€.

Als conclusie zal ik zeggen dat dit festival een goede ervaring is om zich te ontspannen en ook om zich te amuseren. Het is de moeite waard voor personen van alle leeftijden.

Source image : https://www.flickr.com/photos/frf_kmeron/27056832526/

Photo by @kmeron

Auteur : Clément,17, Forville, 2016.

Âge : 17 ans