800px-walibi_world_-_la_via_volta_repainting

Ik vind dat Walibi het beste pretpark van België is. Op vakantiedag of in het weekend is naar het Walibi pretpark gaan super voor jong en oud.               

Het park werd in 1975 opgestart. Het is een pretpark in de Belgische stad Waver. Er is een groot aantal mascottes. Je vindt die terug in het park tijdens shows en fotomomenten.

Ze hebben veel attracties voor oudere kinderen maar voor de kleinen zijn er ook een paar attracties. Het is dus zeker voor volwassenen. Walibi heeft meer dan tien thrills attracties voor veel sensaties zoals de Cobra, de Dalton Terror, de Vampire… Ongeveer vijftien voor de hele familie zoals de Psyché, de Pulsar (het is de nieuwe attractie van Walibi) en vijftien voor kinderen ! 

Er zijn ook evenementen. Er zijn de zomernocturnes : tijdens deze zaterdagen blijft het park en de attracties geopend tot 23 uur. Er is ook Halloween. Het is het grootste Halloween event van België ! De sfeer is heel griezelijk : monsters, zombies en andere slechterikken vallen het park binnen… Naast de attracties van Walibi zijn er sommige spookhuizen : Villa 13, Toxic River, Mine Blast enzovoort. 

 Je moet dus minstens een keer naar Walibi gaan want het is een plek dat je niet moet missen.

Source image : https://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Walibi_World_-_La_Via_Volta_repainting.JPG

Auteur : Victoria,15, Jambes, FR, 2016