Het domein van de grotten van Han is een Waalse Belgische toeristische complex gelegen in de provincie van Namen, naar Han-sur-Lesse. De reserve van wilde dieren presenteert talrijke soorten van de Europese fauna. De grotten van Han geopend voor het publiek voor meer dan twee eeuwen zijn de enige attractie van België bezit 3 sterren op de groene gids Michelin.

De bezoekers bereiken dankzij een honderdjarige tram voor een 4 km lange route en volg een meertalige rondleiding van 2 km en 1uur 30. Het traject bestaat uit 508 stijgt. Een geluid en een licht plaatsvinden in het midden van het bezoek en de uitgang  is in overhang van de Lesse.

Het bezoek van de reserve van wilde dieren duurt  1uur15 met een safari-car. We kunnen ontdekken 20 diersoorten! Naast een overvloed aan flora, de bezoekers wilde zwijnen, wolven, paarden van Przewalski, wild katten, steenbokken, lynxen, tarpans, herten, aurochs, ezels van Poitou, herten, moeflons, bizons, bruine beren, ossen van Schotland of nog rendieren. Sommige dieren zijn een onderdeel van de Europese programma’s voor bedreigde diersoorten.

Source image  : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/Grotten_van_Han_-_panoramio_%281%29.jpg

Attribution : Maaike Hage [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

Auteur : Romain, Mons, 18, FR, 2017