pairi_daiza_elephant

De bekendste dierentuin van België ligt in Brugelette in de provincie Henegouwen. Het is Pairi Daiza! Het is een plaats waar we kunnen wandelen en een groot aantal dieren kunnen bewonderen.

Pairi Daiza is geopend in 1993. In het begin was de dierentuin alleen een park voor vogels: Paradisio. Door de jaren transformeerde deze plaats in een oase, een aquarium, lange tuinen en verschillende eilanden. Bruggen verbinden de verschillende delen van de dierentuin. Dit alles situeert zich op het vroegere domein van de cisterciënzerabdij van Cambron, met eeuwenoude bomen en talrijke historische gebouwen.

Vandaag telt Pairi Daiza (dat betekent deoudste naam voor het paradijs) meer dan 4000 dieren. Het is zeer gevarieerd. Er zijn bijvoorbeeld schildpadden, roze flamingo’s, vleermuizen, panda’s, roofvogels, katten,… Bedreigde diersoorten worden daar beschermd. Het is een privé domein (5 hectare). Als het regent, zijn er volledig overdekte plaatsen om te bezoeken. De dierentuin werd in 2016 verkozen tot beste dierentuin van België en Nederland.

Source image : http://yab.be/tag/pairi-daiza/

Auteur : Caroline Coenen (avec l’aimable autorisation de l’auteur)

Auteur : Alexandre, Mons, 18, FR, 2017

Âge : 18 ans