Een sport kan omschreven worden als een fysieke krachtmeting, fysiek spel of denkspel dat op reglementaire wijze in competitieverband of recreatief gespeeld kan worden. Sport heeft veel voordelen en het is het onderwerp van mijn tekst

Ten eerst. Of je nu gaat voetballen, fietsen of fitnessen, tijdens het sporten ontmoet je gemakkelijk andere mensen waardoor je meer contact hebt met de buitenwereld. Contact met de buitenwereld geeft mensen een goed gevoel. Als je een sociale sport doet zoals voetbal dan is deze werking nog eens extra krachtig

Ten tweede. Sporten geeft een betere conditie en uithoudingsvermogen waardoor je minder snel uit het veld bent geslagen door het dagelijkse werk wat voor je voeten ligt en je slaapst best doordat sporten een inspanning vereist van het lichaam om tot het volgende niveau te komen, zal je lichaam ’s nachts beter uit willen rusten. Dit gaat meestal beter door de reductie van de hoeveelheid stress

Ten derde. Door te sporten, maakt je lichaam onder andere endorfine en serotonine aan. Beiden staan bekend als gelukshormonen. Ook voedingsmiddelen die de serotonineproductie in je hersenen vergroten, zouden je humeur verbeteren. Endorfine heeft een kalmerend en pijnstillend effect

Source image : https://pixabay.com/fr/chaussures-chaussures-de-sport-3029728/

Auteur : Mathias, Ville-Sur-Haine, 19,fr, 2017