Hardlopen, sporten is niet echt mijn ding. Ik word er te snel moe van. Maar om in vorm te blijven, is er niets beter dan wandelen. Maar geen regelmatige wandelingen, en niet per se om in vorm te blijven. Ik heb het over wandelingen waar je de natuur kunt ontdekken en alles om ons heen kunt bewonderen.

Ik moet toegeven dat ik nooit een geweldige sportvrouw ben geweest. Maar ik probeer altijd actief te zijn. Dit doe ik meestal door wekelijks wandelingen te maken aan de Dijle in Mechelen. Als het weer niet al te slecht is, geeft het mij extra motivatie. Deze toespraak lijkt misschien filosofisch, maar met al dat groen is het nog positiever en 18 km wandelen doet opeens mijn voeten geen pijn meer.

De wandelroute Mechels Broek is mijn favoriet. Koeien en schapen op de weide, zonsondergang of zonsopgang, wat wil je nog meer? Vandaag, in deze tijd van sociale afstand, is het mijn hoofdactiviteit geworden. Laten we genieten van de simpele dingen, er is niets beter!

Source image : https://pxhere.com/en/photo/494121

CC0 Public Domain

Auteur : Sibel (NL) & Aurélie (FR), Mechelen, 2020