Op de grote markt kan ik zeker van Doornik genieten met een uitstekend bier en luieren voor een van de mooiste zichten van de stad. Ik houd veel van mijn stad en ik wil jullie zeker uitnodigen om deze prettige stad te bezoeken.

Op de grote markt kan je zeker profiteren van de verschillende kroegen en restaurants. Een typische maaltijd van Doornik is het beroemde konijn met pruinen en zijn doornikse sla. “De salade tournaisienne“ die uit 13 ingrediënten bestaat. Oorspronkelijk is het het klassieke maal van de verloren maandag (de eerste maandag van januari). Doornik is de enige stad waar naast kerstavond, oudejaarsavond ook verlorenmaandagsavond plaats heeft.

Veel redenen om te feesten dus. Je hebt het al begrepen, mensen van Doornik houden van vieren. Daarom zijn er zo veel café’s en restaurants die bijna altijd vol zitten.

 Als jij  nagerechten lust, moet je per se de Clovis proeven. Het is een specialiteit die in de beste bakkerijen wordt verkocht. Dit gebak wordt zo genoemd omdat Doornik de hoofdstad van Clovis was. Natuurlijk mag je ook onze wafels en onze doornikse “ballons” niet missen. De ballons zijn snoepjes : echte lekkernijen: goed voor de keel en voor de maag ! Je ziet het : je moet absoluut in Doornik komen als jij graag eet en graag viert.

Auteur : Doornik,Chiara,18, FR, 2021