Ik ben al sinds jaar en dag fan van voetbal. Het begon allemaal toen ik zelf voor de eerste keer ging voetballen bij mijn lokale club. Sindsdien is mijn interesse alleen maar toegenomen in deze sport. Voetbal heeft een heel belangrijke invloed gehad op mijn persoonlijk leven en sportactiviteiten.

Mijn favoriete speler is en blijft Cristiano Ronaldo met het welbekende rugnummer ‘7’ of zijn bekende bijnaam ‘CR7’. Ronaldo heeft een moeilijke jeugd gekend, maar is wel erkend als de beste speler allertijden. Zijn vader stierf op jonge leeftijd en zijn moeder was eerst niet van plan nog een kind te krijgen. Het verliep dus niet allemaal van een leien dakje zoals bij de meeste mensen wel het geval is.

Ronaldo is afkomstig vanuit Portugal en speelde al in verschillende internationale clubs, onder andere Juventus, Real Madrid en tegenwoordig speelt hij terug bij Manchester United. Zijn befaamde positie op het veld is linksvoor. Vanuit die positie heeft hij al ontelbaar veel goals gescoord. Naast het feit dat Ronaldo zo’n topvoetballer is en veel goals maakt, heeft hij ook heel wat verschillende records op zijn naam staan. Zo is hij bijvoorbeeld recordhouder van ‘het meeste interlanddoelpunten gescoord’, namelijk 115. Of is hij de duurste speler die ooit verhandeld is geweest. Om af te sluiten denk ik dat de naam Ronaldo nooit uit de voetbalwereld zal verdwijnen. Het blijft een wereldbekende talentvolle figuur.

 

 

 

File URL : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d5/Cristiano_Ronaldo_20120609.jpg

Attribution : Football.ua, CC BY-SA 3.0 GFDL, via Wikimedia Commons

Auteur : Aystage, 20, Louvain-la-Neuve, 2022

Âge : 20 ans