De Muur van Grammont is een karakteristieke figuur van het Belgische wielrennen, bekend om zijn steile hellingen en moeilijke bochten.

Deze legendarische geplaveide klim heeft veel renners uitgedaagd en heeft een rijke geschiedenis in het wielrennen. Met een klimpercentage van bijna 20% op sommige porties, is het een echte test van kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Fietsers genaamd sprinters hebben meer moeite dan klimmers op deze moeilijke cursus. Het is een goed moment om hierover te praten, want op dit moment vindt de Ronde van Vlaanderen plaats.

Voor fietsers is de Grammont Wall een monumentale uitdaging die respect inspireert. Net zoals het ook het geval is met het Spa Francorchamps-circuit voor formules 1. Het is vaak een beslissend moment in races zoals de Ronde van Vlaanderen, waar renners vermoeidheid en pijn moeten bestrijden om deze legendarische klim te overwinnen. Het is een heel moeilijk podium voor fietsers, hoewel het geen etappe in de bergen is De kasseien, steile hellingen en scherpe bochten maken het een van de meest gevreesde beklimmingen van fietsen.

Toch heeft de Grammont Wall ook een magische aantrekkingskracht voor wielerfans over de hele wereld. Tijdens deze wieleretappe heerst een uitzonderlijke sfeer. Het is een plek waar de grootsheid van fietsen tot leven komt, waar legendes worden geboren en herinneringen worden gecreëerd.

Auteur : Diego, 19, Mons, FR, 2024 (met Florent, Gilles en Tristan)

Âge : 19 ans