Chinees paviljoen

 Ik ga over een alleraardigste plek in de grens van Brussel praten. Ik wandel graag in die plaats om allerlei redenen.

Het Chinees paviljoen staat aan de noordgrens van Brussel naast het paleis van de Koning in Laken en wordt door een groot park omgeringd. In het park staan veel banken, een speelplein en allerlei soorten van bomen. Die bieden een prachtig landschap aan, vooral gedurende de herfst.  Er is ook een onderdoorgang die de Japanse toren verbindt maar die is alleen maar open één keer per jaar gedurende een speciale bezoektijd.

Waarom hou ik van die plek?  Ten eerste is de plaats gemakkelijk toegangbaar. Het openbaar vervoer (tram 3 precies) stopt voor het park aan de halte “Araucaria”. Maar er is ook de snelweg die en paar honderd meter verder eindigt en begint. Die locatie biedt dus veel faciliteiten. Ik begin vaak mijn voor-party met vrienden in het park en daarna kan ik onmiddellijk de tram nemen. Bovendien is het park ook niet ver van het Atomium! Gewoon drie haltes met de tram. Het park is dus een sleutelpunt van Brussel Noord.
Ten tweede is het park veilig en niet overvol. Dit verbaast me altijd. Waarom is er niemand in zo'n leuk park? Als u niet houdt van overvolle locaties, is dit de perfecte spot voor u. Alleen, met je geliefde of je familie, kan dit park iedereen behagen.
Tenslotte, zou ik  iedere Vlaming die een deel van Brussel wil bezoeken aanraden om op deze plek te stoppen. "

Souorce image : https://commons.wikimedia.org/wiki/File:0_Laeken_Pavillon_chinois_2.JPG

 

Auteur: 
Kevin, Brussel, 21, FR, 2015