Franco Dragone

Franco Dragone is geboren op december 1952 in Cairano, een klein dorp in Italië. Hij organiseert tentoonstellingen. Hij heeft zijn eigen bedrijf in La Louvière sinds 2001.

Toen hij 7 jaar oud was, hield hij al van kunst, deed tentoonstellingen, hield ook van communicatie, sport en muziek. Hij ging naar het Provinciaal Atheneum van Morlanwelz. Na het afstuderen, was hij aan de Koninklijke conservatorium van Bergen ingeschreven om acteur en animator te zijn. Hij richtte zijn folk muziekgroep op en zijn gewoon theater. Hij ontwikkelde de groep in België, hoofdzakelijk in La Louvière.
In 1982, ontdekte Franco Quebec, en hij organiseerde tentoonstellingen over de Commedia Dell’Arte. Hij werd beroemd voor zijn tentoonstellingen voor de “cirque du soleil”. Hij creëerde 10 voorstellingen! In 2000, kwam hij terug naar La Louvière terug en richtte zijn eigen bedrijf op. Hij werkte met Celine Dion voor haar concerten en bedacht de openingsceremonie van het EK voetbal in Brussel op.

In 2008, voor de vierhondertste verjaardag van Quebec, richtte hij een tentoonstelling met een fenomenaal prijs op, 1,2 miljioens $ voor 680 000 toeschouwers in 4 maanden! Daarna, creëerde hij de show van het station van Luik in 2009. Hij werd veel malen beloond door veel mensen. Vooral het insigne van Chevalier is belangrijk. Het is de hoogste onderscheiding van de overheid in Quebec.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/60/Dragone_Logo.jpg

Attribution : By Asdesas4 (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

 

Auteur: 
Aytan, La Louvière, FR, 2015