Pairi Daiza : een klein paradijs

Ik wil jullie graag mijn persoonlijk paradijs voorstelle: het prachtige dierenpark Pairi Daiza. Het is een park waar tempels en religieuze ceremonies een harmonieus landschap vormen met dieren uit de hele wereld en waar mannen achtergelaten dieren in een boot verzamelen. In heel Wallonië, zijn er veel kinderen die herinneringen aan dat park hebben. Maar het is ook waar tijdens de jeugd en voor de volwassenen.

Pari Daiza is een paar veranderd: daar heb ik een rode panda ontdekt. Pairi Daiza biedt haar bezoekers blijvende herinneringen. Ik herinner me twee dingen in het bijzonder: Ik klom op de rug van een olifant die in het park met zijn keeper (Nu kan men zelfs het olifantenbad zien!)liep en ik kwam in een crypte gevuld met vleermuizen die vrij vliegen in alle richtingen en ik was nog nooit zo bang geweest in mijn leven!

Ik herinner me kleine apen waarvan één op mijn hoofd werd geplaatst. Toen ik kind was, had ik een misverstand met een giraffe. Ik was in de armen van mijn vader en ik at en wafel. De giraffe heeft mijn wafel genomen. Ik herinner me niet dat verhaal maar mijn ouders zeggen dat ik veel heb gehuild. Maar iets verandert niet: wanneer je komt in het park, wordt je gefotografeerd met een mooie kleine groene parkiet.

Source image : photo personnelle

Auteur: 
Caroline & Heesun, 2016