Loïc Nottet

Ik zal om Loic Nottet te praten en hoe hij werd een van de iconen van België. Ik hou van hem, want hoewel hij niet « The Voice Belgium » winnen, slaagde hij erin om een beroemd persoon worden.

Loic Edward Nottet is een Belgisch zanger, componist en danser. Hij werd geboren op de 10 april 1996 in Courcelles (een provincie van Charleroi) is de enige zoon van de familie. Hij begon met voetballen spelen, maar al snel hij merkte dat het niet zijn sport was. Als hij 10 jaar was, overtuigde hij zijn ouders naar een dansschool te gaan. Op dat moment, ontdekte hij zijn passie voor dansen, maar het was moeilijk voor hem om vrienden te hebben.

Nottet staat bekend om zijn covers van bekende nummers zoals Chandelier. Daarna nam hij deel aan “The Voice Belgium” waarin hij in de finale kwam, maar hij werd de vierde. In November 2014 werd Nottet door RTBF geselecteerd om België te vertegenwoordigen van het Eurovisiesongfestival 2015 in Wenen (hoofdstad van Oostenrijkse). Daar haalde hij zijn nummer “Rhythm Inside” de finale en hij werd vierde op 27 landen.

Tijdens zijn deelname aan seizoen 6 van “Dancing With The Stars”, wordt Loic Nottet de eerste Belgische kandidaat van op de show. Hij won de danswedstrijd. Tijdens de afgelopen Jaren, heeft zijn wereldwijd bekend gegaan. Hij heeft fans van over de hele wereld en we zullen zien meer van hem.

 

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/20150511_ESC_2015_Lo...

Crédit à l'auteur : Ailura, CC BY-SA 3.0 AT [CC BY-SA 3.0 at (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/at/deed.en)]

Auteur: 
Alexandra, Frameries, 19, FR, 2016