Mijn ervaring in Wallonië

Mijn naam is Leila. Ik ben geboren in Engeland. Ik kwam in België om mijn studies te volgen.  Ik woon in Wallonië. Ik zal vertellen hoe jongeren in dit deel van het land leven.

In Wallonië zijn er veel dingen te doen, ongeacht de leeftijd. Ten eerst is er natuurlijk de meest bekende pretpark Walibi Belgium. Alle Belgische kwamen in dit park ten minste een keer in hun leven. Er zijn attracties die onvergetelijke sensaties bieden. Voor jongeren die hun rijbewijs nog niet hebben, kunnen ze de trein nemen, het is gemakkelijk toegangelijk! Dit is de beste plek om plezier met vrienden en familie te hebben.

Dan zijn er nachtclubs. Ze trekken honderden jongeren elke nacht aan. Uiteraard zijn minderjarigen niet toegestaan in deze clubs. Zij controleren ID-kaarten! De muziek is zeer gevarieerd, we kunnen alle stijlen vinden, pop rock, jazz, salsa, rnb enzv! Dit is de ideale plek om met vrienden na een drukke week te komen ontspannen !

Ten slotte, voor de meest serieuze jongeren, staan er veel tentoonstellingen van alle soorten in Wallonië. Schilderen, fotografie, design, kunst etc! Dit zijn tentoonstellingen die alle bezoekers van het wereld aantrekken. Wij kunnen ook vaak een buffet vinden waarrond mensen bespreken en geven hun mening. Dit is de perfecte plek om mensen te ontmoeten, mensen met wie we gemeenschappelijke punten en dezelfde interesses hebben.

Auteur: 
Leila, Engels, 2015