25_image_simon

Ik luister, net als heel Vlaanderen, elk jaar naar Music For Life, de benefietactie van radiozender Studio Brussel. In de zes dagen voor Kerstmis proberen drie presentatoren zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de 861 geregistreerde goede doelen.

Luisteraars geven echter niet zomaar geld aan één van de goede doelen, ze krijgen er een verzoeknummer voor in de plaats. Die week speelt Studio Brussel dus niet alleen alternative en rock, maar komen vrijwel alle genres aan bod. Dat maakt het één van de meest beluisterde momenten van het jaar. Je hoeft nochtans niet alleen te luisteren, want je kan ook via één, OP12 of de online livestream zien hoe de drie presentatoren verkleumen van de kou in hun tentjes op De Schorre in Boom. Tot slot komen ook veel mensen langs in De Schorre om bekend te maken hoeveel hun actie voor het goede doel heeft opgebracht of om gewoon van de sfeer te genieten.

Ook BV’s dragen hun steentje bij. Zo komen er verschillende artiesten langs in De Schorre om live enkele verzoekplaten te spelen en vindt er elke dag één concert plaats in The Flame, de speciaal opgetrokken concerttent op het domein. De opbrengst daarvan gaat naar het zelfgekozen goede doel van de artiest. Wie ‘s avonds op De Schorre wil overnachten, kan dat op de warmste camping. Op kerstavond sluit Studio Brussel de warmste week af met een geweldige slotshow, waarin het verzamelde bedrag wordt bekendgemaakt.

Source images : photos personnelles

Auteur : Simon, Rijkevorsel, 22, FR, 2014

Âge : 22 ans