aan_de_kust

Ik ben ervan overtuigd dat de kust echt een aangename plaats is om alle
generaties met elkaar in contact te brengen. 

De kust in België ligt in het noorden van het land, in het Nederlandstalige deel. Toen ik klein was, ging ik met mijn familie naar de zee. Het was de gelegenheid om tijd met al mijn nichten en neven door te brengen. Wij konden van de vrijheid genieten omdat wij zonder onze ouders een ijsje mochten kopen, naar de snoepjeswinkel gaan of alleen op het strand mochten blijven. Wij verkochten zelfgemaakte bloemen op het strand en wij kochten er ook. We waren vrij om allerlei activiteiten te doen.

Een paar jaar later ging ik nog altijd naar de kust, maar dan met mijn vrienden om uit te gaan, om te gaan shoppen, en allerlei dingen te doen. Wij zwommen in de koude zee, wij fietsten uren lang op de dijk.

Source image : photo personelle

Auteur : Maïlys, Wezembeek-Oppem, NL, 22, 2014