Ik woon in Aarlen, dat is een mooie kleine stad in het zuiden van België. Het is de hoofdplaats van de provincie Luxemburg.

Aarlen is, met Turnen en Tongeren, een van de drie oudste steden van België. Eerst was het een Romeinse stad. We hebben nog steeds twee Romeinse torens en de resten van Romeinse banen die we kunnen bezoeken. Er is ook een bekend Gallo-Romeins Museum. Er zijn veel oude kastelen rond de stad. Het is ook in Aarlen dat de bron van de rivier “La Semois” ligt.

Aarlen staat dicht bij de driehoek van de drie grenzen: het Drielandenpunt. Dus kunnen we in tien minuten met de auto in Luxemburg of in Frankrijk zijn. Dat is de reden waarom we een cultuur hebben die een beetje gemengd is. We eten bijvoorbeeld gerechten die bestaan in Luxemburg maar niet in België, zoals speciale worsten.

Aarlen houdt ook veel van tradities en folklore. Er bestaat ook een speciale drank die we maken met planten van het bos: de “Maitrank”. Het betekent “de drank van de maand mei”. Veel inwoners maken hun Maitrank zelf thuis en elk jaar in mei word een Maitrankfeest georganiseerd. We hebben ook speciale gerechten als “Bonen schlupp” dat is een soep met bonen, worst en aardappelen of frietjes met kaassaus.

Source image : http://www.pbase.com/image/22531002

Auteur : Camille, Aarlen, 19, FR, 2015

Âge : 19 ans