marche_folklorique

Ik zal u Sint-Hubert voorstellen: dat is een traditioneel volksfeest waaraan ik het geluk had om deel te nemen.

De wandeling van Sint Hubert is een wandeling waarop mensen verzamelen om hun dieren te laten zegenen. De festiviteiten van Sint Hubert vinden op 3 november plaats. Ik had het geluk om deel te nemen aan een jaar in dit feest op 11 november 2011. We bereidden paarden voor zodat ze prachtig zouden zijn. We verzamelden allemaal op de Grote Markt van Ham-Sur-Heure na een half uur te hebben gewandeld. We kunnen allemaal verzamelen op die plaats met paarden, honden en katten om daarna door het dorp te gaan lopen.

Na een kleine wandeling komt er een mis van min of meer een half uur. Daarna worden de paarden gezegend  en krijgen de mensen een stuk brood. Na de paarden worden de honden en katten gezegend. Daarna gaan we naar het park van het kasteel om een rozet te ontvangen en kunnen we een warme wijn of een warme chololademelk drinken. En na de festiviteiten wordt er nog een maaltijd georganiseerd.

Source image : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/20/Acoz_Fo8JPG.jpg

Attribution : Jean-Pol GRANDMONT, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Auteur : Romane, Nalinnes, 18, FR, 2015

Âge : 18 ans