Ik zal over mijn gewoontes in Brussel vertellen,  tijdens het weekend of tijdens de vakantie. In Brussel zijn er veel mogelijkheden om activiteiten te doen maar ik zal over mijn favoriete shoppingplaatsen praten.

De meeste meisjes houden heel veel van winkelen. In Brussel zijn er veel leuke plaasjes om te winkelen. Er zijn verschillende buurten: de Dansaertlaan met mooie en dure winkels, de Nieuwstraat, een voetgangersgebied met winkels zoals de Meir van Antwerpen, de Louisalaan ook met mooie en dure, maar ook betaalbare winkels, en de Baillistraat, een korte straat met kleine winkels, bars en restaurants. Deze straten zijn mijn lievelingsstraten om te shoppen, bijvoorbeeld op zaterdag.

Als je een beetje moe bent, kun je een drankje nuttigen op een terras in de Baillistraat, als het weer goed is. Er zijn ook plezante cafés en bars dichtbij de Louisalaan, in de kleine loodrechte straten.

In Dansaert zijn er geen cafés of bars maar als je naar het Sint-Katelijneplein gaat, vind je veel restaurants, er is voor elk wat wils.

Brussel is geen dode stad op zondag: elk eerste zondag van de maand is er de Brussels Vintage Market dichtbij het kanaal. Als je in Sint-Géry wandelt, zijn er ook boetieken die op zondag open zijn. Er zijn ook veel rommelmarkten bijvoorbeeld in de Marollen, op de Zavel, enzovoort. In de zomer herleeft de stad en de buurten zijn veel levendiger. In de winter kan je dan weer cadeautjes op de kerstmarkt kopen.

Ik hoop dat je nu meer ideeën zal hebben om te gaan winkelen in Brussel.

Source image : https://www.flickr.com/photos/giesenbauer/3430161602

Auteur : Bjørn Giesenbauer – Time for shopping – Brussels

Auteur : Alexine, Brussel, 19, FR, 2015

Âge : 19 ans