Vorige zomer heb ik een onvergetelijk moment beleefd! Ik ben namelijk met een paar vrienden een bubbelvoetbalveld gaan reserveren.

In bubbelvoetbal zijn de regels identiek als in het klassieke voetbal. Het enige verschil is dat je van je hoofd tot aan je benen in een met lucht gevulde plastieken bubbel zit. Fysiek contact is hier dus toegelaten en zelfs aangeraden! Het deed heel veel deugd om eens hard mijn vrienden te kunnen omvergooien zonder gevolgen of gewonden. Ook al is het meer een ludieke activiteit, het is daarnaast werkelijk heel sportief.

Je neemt gemakkelijk een pauzetje na 10 minuutjes lopen met zo’n bubbel met een diameter van anderhalve meter rond je lichaam.

Deze nieuwe sport, die zijn oorsprong vindt in Noorwegen, is dus het perfect tijdverdrijf als je met vrienden wilt gaan sporten of nog als je een teambuilding activiteit wilt organiseren voor een groep. Het past zowel voor kinderen als voor volwassenen en garandeert plezier voor iedereen, zelfs voor curieuze of luie toekijkers. Heb je deze sport nog nooit geprobeerd, dan raad ik je Bubbelvoetbal zeker aan! Er bestaan meer en meer dergelijke clubs in Wallonië en je hoeft niet stinkend rijk te zijn om Bubbelvoetbal uit te proberen!

Source image : https://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_football#/media/File:Zorbplanet_BubbleSoccer.jpg

By Daniel93Schmidt – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47367197

Auteur : Mickey, 22, Chaumont-Gistoux, FR, 2015

Âge : 22 ans