Ik ben erg trots op mijn land en op mijn streek.
Wallonië biedt vele gevarieerde activiteiten. Voglens mij is  Pairi Daiza het meest emblematische dierenpark voor verschillende redenen.

Pairi Daiza is meer dan een dierenpark. Het is voorzien van botanische, dierlijke, culturele en spirituele rijkdommen. In tegenstelling tot veel dierentuinen heeft Pairi Daizi verpandingen over ecologie genomen. In samenwerking met WWF hebben ze een permanent geopend tentoonstelling over de gevaren van  ecosystemen.

Daarna is het mogelijk voor mensen die niet de middelen hebben om te reizen en andere omgevingen te ontdekken.

In 2013 bezochten 1.243.000 bezoekers  in totaal het park. Dat succes is te danken aan een aantal projecten: de grootste traditionele Chinese tuin  zoals de constructie van  tempels, de grootste traditionele Chinese tuin van Europa, de voorstelling van veschillende shows en  de uitlening van twee Chinese reuzenpanda’s voor een periode van 15 jaar.

Source image : https://en.wikipedia.org/wiki/Pairi_Daiza#/media/File:Giant_Panda_in_Pairi_Daiza,_Belgium.JPG

By Tbc – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32945759

Auteur : Jawad, Namur, FR, 2015