montagne_de_bueren

Ik vond het interessant over de trappen van Bueren te praten! Wist je dat een van de meest extreme trappen van de wereld in België is gelegen? Ze noemen ze « trappen van Bueren » en ze bevinden zich in Luik. Laat mij je daar iets over vertellen!

Luik is gelegen in het oosten van België. Naast vriendelijke inwoners heeft deze stad veel wonderen en aangename plaatsen waar mensen zich kunnen ontspannen. Een van mijn favoriete plaatsen  is de trappen van Bueren.

Deze creatie van 1880 verbindt de buurt Féronstré en Hors Château met de Citadelle. De trap heeft 374 treden en een helling van 30%. De trappen van Bueren zijn ook wel bekend onder de naam Buerenberg. Sommige personen houden ervan op de trappen te lopen.

Aan de voet van de berg kan je met je vrienden een biertje drinken in de bekende en gerenommeerde brouwerij Curtius. De moedigen kunnen de trappen beklimmen en de anderen kunnen dan bij de brouwerij wachten. Eens de top van de berg bereikt, kan je van een adembenemend, panoramisch uitzicht over de stad genieten.  De trappen van Bueren zijn niet geschikt om je te ontspannen, maar wel om aan de top het landschap te bewonderen. Natuurlijk kan je ook een wedstrijdje met je vriend houden, dat is echt grappig. Ik ga graag naar de Buerenberg om fysieke oefeningen te doen en om een ander zicht van de stad te krijgen. Het nadeel is dat er veel toeristen zijn, bijvoorbeeld tijdens de vakantie. Als je echter een goed moment kiest, kan je er echt van de rust genieten.

Source image : https://www.flickr.com/photos/topsteph53/5866553434  Stephane Mignon

 

Auteur : Diana, Liège, 24, FR, 2015

Âge : 24 ans